Ode aan de arbeid

6

Waarom werken we eigenlijk? Welk nut heeft ons werk voor onszelf en voor de rest van de wereld? En waarom laten we werk zo'n prominente plaats innemen in ons leven dat we er zelfs onze identiteit aan ontlenen?

Alain de Botton gaat op zoek naar de antwoorden op die vragen en volgt verschillende mensen tijdens hun werkzaamheden, van tonijnvissers op de Malediven tot accountants in Londen. Het resultaat is een ode aan de intelligentie, eigenaardigheid, schoonheid en verschrikkingen van de moderne werkomgeving, met als opmerkelijke conclusie dat werk, naast liefde, de belangrijkste factor is die zin kan geven aan ons bestaan.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
01 januari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045015873

Lezersrecensies (1)

Met recht een ode aan de arbeid

door: Jeanine Erades 1 like
Erg genoten van deze korteverhalenbundel van Alain de Botton. Prachtig hoe deze bekende filosoof het werknemersbestaan van bijvoorbeeld een arbeider in een koekjesfabriek, een hoogspanningsmastmonteur of een accountant tot leven wekt. Hij verwerkt daarin hele rake observaties over hoe belangrijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic