Oefenen in geluk

0

Dit praktische boek laat zien hoe je dankzij mindfulness en acceptatie kunt omgaan met de vier belangrijkste valkuilen op weg naar geluk: piekeren, vermijding, emotiegestuurd gedrag en zelfkritiek.

Oefenen in geluk begint met zelftests en werkbladen waarmee je kunt bepalen welke rol die valkuilen spelen in jouw leven. Vervolgens ga je aan de slag met de meest effectieve technieken uit de vier toonaangevende mindfulnessbehandelingen: MBSR (op mindfulness gebaseerde stressreductie), MBCT (op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie), DGT (dialectische gedragstherapie) en ACT (Acceptatie en Commitment Therapie).

Met de oefeningen en inzichten uit dit boek leer je je stress de baas te worden, problemen effectiever te benaderen, innerlijke kracht en gemoedsrust te vinden, meer aandacht en waardering voor dagelijkse bezigheden te krijgen, en in te zien wat er voor jou echt toe doet in het leven.

Met een voorwoord van Mark Williams.

De werkbladen en speciaal voor dit boek ingesproken geleide meditaties zijn te downloaden vanaf www.nieuwezijds.nl.

Ruth Baer is hoogleraar psychologie aan de University of Kentucky en een internationaal vooraanstaand onderzoeker en docent op het gebied van mindfulness en psychotherapie.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
28 oktober 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwezijds b.v.
ISBN
9789057124129

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic