Oefeningen bij deskundig hulpverlenen

1

"Dit boek van de amerikaanse psycholoog Gerard Egan behoort sinds het verschijnen van de nederlandse versie in 1980 tot de klassieke titels voor de beroepsopleiding van agogische vakken.
Ook daarvoor werd Egan’s boek in de oorspronkelijke editie (The Skilled Helper) al veel gebruikt.
De auteur bouwt in zijn werk systematisch een beeld op van de vaardigheden waar het op aan komt in het hulpverleningsproces. Vaardigheden die ieder van ons in meer of mindere mate bezit en van tijd tot tijd aanwendt, maar die bij uitstek tot de kundigheid van de professionele hulpverlener behoren.
In de eerste editie van zijn ‘Deskundig hulpverlenen’ onderscheidde Egan fasen in het hulpverleningsproces, die telkens andere eisen stellen, zowel aan de hulpverlener als aan de hulpvrager. Om de noodzakelijke vaardigheden makkelijker te kunnen aanleren, ontwierp Egan een hulpverleningsmodel, waarmee een brug werd geslagen tussen theorie en praktijk.
In deze grondig herziene versie van ‘Deskundig hulpverlenen’ wordt het hulpverleningsmodel nader uitgewerkt en uitgebreid met nieuwe gegevens.
De oefeningen zijn bedoeld om de vaardigheden van het ontwikkelingsmodel, zoals in ‘Deskundig hulpverlenen’ omschreven, in de praktijk om te zetten.
"
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
124
Laatste editie
30 januari 2009
Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum b.v.
ISBN
9789025500153
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic