Oergezond

0

In Oergezond legt arts Remko Kuipers in begrijpelijke taal uit waarom we allemaal zouden moeten leven en eten als een moderne oermens. Het oerdieet, ofwel paleodieet, zit in onze genen: die zijn gemaakt voor het voedingspatroon van de jager-verzamelaar, de oermens. Onze levensomstandigheden zijn daar door landbouw, industrie en de komst van fastfood echter steeds verder van verwijderd. Resultaat: moderne voeding leidt tot obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Terug naar de oerleefstijl dus!

Hoe? Niet door te wachten tot de eerste ziektesymptomen zich aandienen en enkel medicijnen nog soelaas bieden, maar door zelf de verantwoordelijkheid voor je gezondheid te nemen. In Oergezond vertaalt Kuipers de recentste wetenschappelijke inzichten naar praktische tips om in de eenentwintigste eeuw net zo gezond en fit te blijven als onze verre voorouders. Een must voor iedereen die gezond oud wil worden.

De oerleefstijl:
*het geheim van vis, vet en vetzuren
*Gezond, slank en fit tot op hoge leeftijd
*Lekker, gevarieerd en gezond eten
*De zin en onzin van superfoods

Remko Kuipers (1980) studeerde geneeskunde en farmacie en is thans cardioloog in opleiding. Hij promoveerde in 2012 na bijna tien jaar onderzoek verricht te hebben naar de relatie tussen voeding en gezondheid. Tijdens zijn zoektocht naar onze menselijke historie verbleef hij enkele jaren tussen primitief levende stammen in Afrika. In 2014 publiceerde hij het enthousiast ontvangen Het oerdieet.

Over Het oerdieet:
'Het oerdieet biedt een waardevol inzicht in de samenstelling van onze huidige voeding en de verschillen met onze oorspronkelijke, paleolithische voeding. Dr. Kuipers' recepten zijn niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook betaalbaar en zeer smakelijk.' Loren Cordain, auteur van The Paleo Diet

'De theorie achter Het oerdieet is zo verleidelijk dat je er wel in moet geloven.' Dr. Frank

'Kuipers' boek is niet alleen een must read voor de in een gezond en functioneel leven geïnteresseerde leek, het zou verplichte kost moeten zijn op de opleidingen geneeskunde en diëtetiek.' Melchior Meijer

Verschenen in
Genre
Onderwijs & Wetenschap , Business & Management , Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
18 november 2015
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
ISBN
9789035142947

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic