succesvol koken: olijven
De olijfboom, die er altijd zo droog en dor uitziet en zich in rotsachtige en
onvruchtbare grond wanhopig aan het leven lijkt vast te klampen, is opvallend
genoeg een van de drie hoekstenen van de mediterrane kookkunst en cultuur.
De boom, die inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, werd al in
3000 v.Chr. in Syriƫ en Palestina in cultuur gebracht en het duurde niet lang
voor zijn gulheid in de keukens in de regio werd gebruikt.
De olijf staat centraal in de mediterrane keuken en wordt ook in ons land
steeds populairder. Ook het gebruik van olijfolie is bijna niet meer weg te
denken uit onze keuken. Dit boek bevat meer dan veertig recepten waarin de
olijf op verscheidene manieren is verwerkt, en daarnaast allerlei interessante
feiten, nuttige tips en historische achtergronden over deze bijzondere vrucht.
De olijfboom, die er altijd zo droog en dor uitziet en zich in rotsachtige en
onvruchtbare grond wanhopig aan het leven lijkt vast te klampen, is opvallend
genoeg een van de drie hoekstenen van de mediterrane kookkunst en cultuur.
De boom, die inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, werd al in
3000 v.Chr. in Syriƫ en Palestina in cultuur gebracht en het duurde niet lang
voor zijn gulheid in de keukens in de regio werd gebruikt.
De olijf staat centraal in de mediterrane keuken en wordt ook in ons land
steeds populairder. Ook het gebruik van olijfolie is bijna niet meer weg te
denken uit onze keuken. Dit boek bevat meer dan veertig recepten waarin de
olijf op verscheidene manieren is verwerkt, en daarnaast allerlei interessante
feiten, nuttige tips en historische achtergronden over deze bijzondere vrucht.