Olijven

0

succesvol koken: olijven

De olijfboom, die er altijd zo droog en dor uitziet en zich in rotsachtige en
onvruchtbare grond wanhopig aan het leven lijkt vast te klampen, is opvallend
genoeg een van de drie hoekstenen van de mediterrane kookkunst en cultuur.
De boom, die inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, werd al in
3000 v.Chr. in Syrië en Palestina in cultuur gebracht en het duurde niet lang
voor zijn gulheid in de keukens in de regio werd gebruikt.

De olijf staat centraal in de mediterrane keuken en wordt ook in ons land
steeds populairder. Ook het gebruik van olijfolie is bijna niet meer weg te
denken uit onze keuken. Dit boek bevat meer dan veertig recepten waarin de
olijf op verscheidene manieren is verwerkt, en daarnaast allerlei interessante
feiten, nuttige tips en historische achtergronden over deze bijzondere vrucht.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
31 augustus 2008
Uitgeverij
Ruitenberg Boek
ISBN
9789054264217

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 5,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 5,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic