Om te janken zo mooi

0

Als Maarten van Roozendaal in januari 2013 te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, is er ??n project dat hij graag nog wil afmaken: dit boek. Opeens zit er haast achter. Van Roozendaal kiest liedteksten uit zijn oeuvre en nodigt achttien door hem bewonderde kunstenaars uit zich erdoor te laten inspireren. Dat levert dit unieke boek op. Om te janken zo mooi bevat naast de schitterende liedteksten van de beste singer-songwriter die Nederland rijk is prachtige, vaak ontroerende, soms geestige maar altijd uiterst originele bijdragen van de beste Nederlandse schrijvers, dichters en tekenaars.

Met bijdragen van D?sanne van Brederode, Sanneke van Hassel, Daan Heerma van Voss, Ingmar Heytze, Sjoerd Kuyper, Rick de Leeuw, Joke van Leeuwen, Neeltje Maria Min, Ester Naomi Perquin, Jan Rothuizen, A.L. Snijders, Peter van Straaten, Manon Uphoff, Thomas Verbogt, Bernard Wesseling, Menno Wigman, Maartje Wortel en Joost Zwagerman.

Over het werk van Maarten van Roozendaal:

'Onge?venaard niveau.' NRC Handelsblad

'Van Roozendaal bezit het prachtige talent om puntgave portretten te schilderen.' Trouw

'Puur op z'n best. Hij steekt zijn markante kop fier boven het maaiveld uit en wat levert dat weer ongelooflijk veel moois op.' De Telegraaf
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
04 juni 2013
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046815908

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic