Omeros

0

Gespot 1
Het vijfdelige Omeros is losjes gebaseerd op Homeros’ Odyssee. De moderne bewerking van het klassieke epos speelt zich grotendeels af aan het einde van de twintigste eeuw op het eiland Sint Lucia, waar Walcott vandaan komt. Het eiland staat ook wel bekend als ‘the Helen of the West Indies’, omdat Frankrijk en Engeland voortdurend streden om de macht over de kolonie, die op een strategische positie lag.

Omeros is verdeeld in vijf boeken, waarin drie grote verhaallijnen worden gevolgd: die van vissers Achille en Hector en hun rivaliteit vanwege hun liefde voor Helen; het verhaal van Major Plunkett en zijn vrouw Maud die op Sint Lucia wonen, en het autobiografische verhaal van de schrijver. Met Omeros creëerde Walcott een van de belangrijkste literaire werken van de twintigste eeuw. De postkoloniale herschrijving van Homeros’ Odyssee onderzoekt zowel het koloniale verleden als het complexe heden van de Caraïbische eilanden, het verdwijnen van de inheemse bevolking en de tragiek van Afrikaanse slaven.
Voor deze editie is Omeros opnieuw vertaald door Han van der Vegt. Nooit eerder verscheen het gedicht in zo’n prachtige tweetalige editie.
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
29 mei 2017
Uitgeverij
Bananafish
ISBN
9789492254047

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 39,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 39,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic