Omerta

1

In deze spannende literaire thriller legt Patrik met ogenschijnlijk gemak
en scherpzinnige ironie het wankele evenwicht tussen orde en chaos in de wereld van de hulpverleners bloot.

Tina, een Moldavische vrouw, besluit haar geluk te zoeken in het Westen. Al snel blijkt dat ze in de val is gelokt door mensenhandelaars. Haar reis eindigt in een nachtclub in voormalig Joegoslavië.
De nietsontziende criminelen regeren er met ijzeren hand, geholpen door de plaatselijke politie en hulpverleners van de internationale gemeenschap.

Peter, in dienst van De Politielords, een onderdeel van de internationale vredesmacht, weet haar vrij te krijgen. Maar daarmee zijn hun problemen niet opgelost. Ze blijken pas te beginnen. Corruptie, moord, dubbele agenda's en intriges dreigen de twee te verzwelgen.
Peter verliest zijn baan en wordt gedwongen alles aan te wenden wat hij heeft om het web wat om hen heen is gesponnen te weerstaan. Maar hoe dieper hij graaft, hoe meer onthutsende feiten naar boven komen. Iedereen heeft een eigen agenda en zelfs hooggeplaatsten blijken verstrikt te zijn geraakt in een moeras van corruptie en verraad.
Een onthullend relaas over vriendschap in een wereld waar intriges, seks en machtsmisbruik de norm zijn.

De auteur heeft drie jaar in de Balkan gediend en een tijdlang voor de Politielords gewerkt. Van deze ervaring maakt hij dankbaar gebruik bij het schrijven van zijn realistische romans over het leven van de hulpverleners in de aparte wereld die hij "Hypocrisia" noemt.

Henri Patrik schrijft vooral thrillers en waargebeurde
verhalen. Hij woont in de Ardennen met zijn vrouw en kinderen.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
06 juni 2013
Uitgeverij
Falcon Boeken
ISBN
9789082017229 , 9789082017236

Lezersrecensies (1)

Waargebeurd!

door: Alexander Cammans 1 like
De auteur beschrijft zijn belevenissen in het voormalige Joegoslavië. Hij bevrijdt een dame uit de handen van mensenhandelaren, maar dat zint zowel de mensenhandelaren als zijn werkgever niet. Een bittere en jarenlange strijd ontbrandt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic