Omgaan met gevoelsmensen

2

Over het boek:
Voelen kunnen we allemaal, maar de ervaringswereld van gevoelsmensen verschilt nogal van die van nuchtere, rationele denkers en doeners. Gevoelsmensen hebben andere drijfveren, een andere manier van denken en van de wereld ervaren. Het is voor rationeel ingestelde mensen daarom vaak lastig om gevoelsmensen goed te begrijpen: wat gaat er toch allemaal om in die hoofden, en waarom doen ze vaak zo moeilijk?

Toch is het belangrijk om gevoelsmensen beter te begrijpen, of het nu gaat om een werksituatie of een privé-situatie. Door gevoelsmensen beter te begrijpen, kun je beter communiceren en verbetert de relatie. Daarbij is het ook handig te weten hoe je zelf functioneert, wat je beweegredenen zijn en hoe je op anderen reageert. Het resultaat? Privérelaties en werkrelaties worden verbeterd.

Omgaan met gevoelsmensen is een praktische gids waarin Sjaak Overbeeke denkers en doeners leert om beter met andermans en eigen gevoelens om te gaan. De auteur behandelt de theorie van gevoelens en emoties vanuit een nieuwe invalshoek. Aan de hand van een eenvoudig model worden de verschillende lagen en fases van voelen helder gemaakt. Anderzijds geeft de auteur praktische tips voor een prettige omgang met voelers, om miscommunicatie met voelers te voorkomen en de (werk) relatie te verbeteren. In enkele interviews geven een aantal managers daarna antwoord op de vraag waarom je als manager beter leiding kunt geven door je soms ook kwetsbaarder op te stellen. En aan de hand van 25 oefeningen leer je tenslotte je eigen emotionele intelligentie te verbeteren.

Over de auteur:
Sjaak Overbeeke is trainer, therapeut, docent en schrijver op het gebied van emotionele intelligentie, communicatie, leiderschap en teamontwikkeling. Hij publiceerde reeds drie boeken over persoonlijkheidstypes, communicatie en ethiek. Hij geeft regelmatig trainingen en workshops rondom het thema 'voelen en denken'.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
23 maart 2016
Uitgeverij
Futuro Uitgevers
ISBN
9789492221506 , 9789492221513

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 21,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 21,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Omgaan met gevoelsmensen: heldere en beeldende taal

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Voelen kunnen we allemaal, maar de ervaringswereld van gevoelsmensen verschilt nogal van die van nuchtere, rationele denkers en doeners. Hoe ga je daar (als manager) mee om? Sjaak Overbeeke geeft antwoord op deze vraag in zijn nieuwe boek ‘Omgaan met gevoelsmensen’. Overbeeke: “Er bestaan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic