Onder de Drachenwand

Onder de Drachenwand

20
Rank 768 Gelezen 20 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 35 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Het is 1944. Veit Kolbe brengt een paar maanden door in het bergdorpje Mondsee, onder de steile Drachenwand. Hij ontmoet hier twee vrouwen, Margot en Margarete. Kolbe is een soldaat met verlof; hij is in Rusland gewond geraakt. Wat de twee vrouwen met hem delen is de hoop dat ze ooit weer een gewoon leven kunnen leiden.
In Onder de Drachenwand schrijft Geiger over Veits verblijf in de bergen, over zijn nachtmerries en de tijdens de oorlog zeldzame normale momenten in dit Oostenrijkse dorpje. Het is een ijzersterke roman over de kracht van verhalen, over het individu en de oorlog, over de dood en over de overlevenden, en over liefde in duistere tijden.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
12 november 2018
ISBN
9789403132501 , 9789403141206
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Door lezers

Over boeken en meer / De boeken van februari
02 maart 2019 5 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Veel thema's in deze liefdes- en oorlogsroman

door Guy Doms op 21-12-2018

In zijn roman Onder de Drachenwand keert de Oostenrijke auteur Arno Geiger (1968) terug naar het jaar 1944. Hij doet dat in het gezelschap van zijn protagonist, de gewonde en psychisch getormenteerde soldaat Veit Kolbe. De Tweede Wereldoorlog bevindt zich in een beslissende eindfase, wanneer Kolbe tijdelijk het Russische front verruilt voor het Oostenrijkse Mondsee. Het stille bergdorpje ligt aan...


Lezersrecensies (2)

Niet boeiend

door: Ronnag66 1 like
Ondanks de vele goede recensies was dit boek aan mij niet besteed. Langdradig, niet boeiend, ik kon mij nergens inleven in het boek. Ik ben op de helft van het boek ook gestopt met lezen, dat gebeurt mij niet vaak.

Vreemd fascinerend!

door: Mathieu 1 like
Een gewonde soldaat herstelt een jaar lang in een dorp in afwachting van de dag dat hij opnieuw naar het front moet. Het is op een vreemde manier fascinerend dat het gewone leven doorgaat terwijl de oorlog op hoorbare afstand doorgaat. Omdat meerdere verhaallijnen door elkaar heen lopen is het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook