Onder de loep

, ,

0

Een PTSS kan zeer ontwrichtend werken op het leven van een kind en zijn omgeving. Sommige kinderen ontwikkelen gedragsproblemen of lijken ADHD te hebben. Andere kinderen vertonen kenmerken van autisme of ontwikkelen problemen met eten, dwangmatige routines of tics. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het meemaken van schokkende gebeurtenissen invloed heeft op de manier waarop iemand over zichzelf en de wereld denkt.

In het onderzoek, beschreven in Onder de loep is een nieuwe vragenlijst onderzocht bij jongeren van willekeurige middelbare scholen, die dit soort negatieve traumagerelateerde gedachten meet.

Onder de loep beschrijft helder en inzichtelijk wat trauma precies inhoudt en maakt ouders, verzorgers en alle beroepsmatige opvoeders attent op de verschillende uitingsvormen van traumaklachten en het risico op traumatisering. Het bespreekt behandelmethoden en tracht hulpverleners aan te sporen gebruik te maken van de onderzochte vragenlijst vanwege zijn veelbelovende waardevolle toevoeging voor de klinische praktijk en klinisch onderzoek.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
102
Laatste editie
30 maart 2013
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088504082
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic