Onder de zeespiegel

1

Waarom laten Nederlanders 's avonds de gordijnen open? Wie is hier eigenlijk de baas? Waar komt de Nederlandse directheid vandaan? En wat zijn de culturele overeenkomsten en verschillen met andere landen?

In deze blogbundel, Onder de zeespiegel, schetst Saskia Maarse de hedendaagse Nederlandse cultuur door de ogen van allerlei nationaliteiten en culturen in Nederland. Ze geeft een levendige 'sterkte-/zwakte-analyse' van Nederlandse (eigen)aardigheden. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen 'afspraak is afspraak': in een zakelijke omgeving erg gewaardeerd door mensen uit andere culturen. In de privésfeer daarentegen wordt deze eigenschap vaak als bizar ervaren: je agenda raadplegen om een afspraak te maken met familie?

Op humoristische wijze omschrijft Saskia waar de typisch Nederlandse eigenschappen vandaan komen en wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen.

Saskia Maarse interviewde jarenlang ondernemers en managers met roots uit verschillende landen. In Onder de Zeespiegel combineert ze hun anekdotes met nuttige achtergrondinformatie en heldere culturele inzichten.

Van de auteur verscheen in 2013 het boek Tutti frutti - Het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland. Saskia Maarse verzorgt sindsdien regelmatig lezingen over intercultureel samenwerken en samen leven met Nederlanders.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
24 april 2017
Uitgeverij
Studio Odijk
ISBN
9789082129632

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Onder de zeespiegel

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Waarom laten Nederlanders ’s avonds de gordijnen open? Wie is hier eigenlijk de baas? Waar komt de Nederlandse overlegcultuur vandaan? En wat zijn de culturele overeenkomsten en verschillen met andere landen? In deze blogbundel, ‘Onder de zeespiegel‘ schetst Saskia Maarse de Nederlandse...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic