Onder Ons

Onder Ons

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Onderzoeker Michel van Slobbe mengde zich drie jaar lang onder de leden van een Utrechtse voetbalclub in een multi-etnische stadswijk: de 'Voetbalvereniging Onder Ons'.
Zijn interviews en verslagen van herkenbare en soms tenenkrommende situaties laten zien hoe de vereniging - ondanks welwillende leden en behulpzame gemeenteambtenaren - gaandeweg uit elkaar valt door gedoe over bier en thee in de kantine, een vechtpartij en een ruziënd bestuur.
Hoe komt het toch dat ledengroepen bij sportclubs zich zo moeilijk kunnen onttrekken aan wederzijdse uitsluiting en etnische stigmatisering?
De 24 duizend sportverenigingen in Nederland kennen een sterk 'onder ons' karakter. Met het oog op een 'vitale samenleving' zien de overheid en NOC*NSF deze vrijwilligersorganisaties graag als ontmoetingsplaatsen waar burgers samen sporten en hun verschillen overbruggen. Maar het omvormen naar open en gemengde clubs levert vaak onbedoeld problemen op.
Michel van Slobbe (1972) is docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2006 is hij opleider van de Master Sportbeleid en Sportmanagement (USBO).
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
13 februari 2019
ISBN
9789079578948
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,90
E-book prijsvergelijker
Advertentie