Onderwereld op wielen

1

Artikelen 2 Lijsten 1

Sinds hun prilste begin haalden de Hells Angels met hun uitspattingen vele tienduizenden keren de media. Opgericht door de Californische nozem Sonny Barger en vernoemd naar een bommenwerperssquadron uit de Tweede Wereldoorlog groeide de gemotoriseerde vriendengroep uit tot een wereldwijd beruchte en gevreesde tegenstander.

De Duitse ex-politieman Stefan Schubert schetst in zijn boek een beeld van een bende vrijbuiters die werkelijk aan alle kanten uit de bocht is gegierd. Een hechte, gesloten gemeenschap met een welhaast militaristische discipline, waarbinnen de zwijgplicht wordt gewaarborgd middels lijfstraffen die er niet om liegen. Voor velen heeft de club een enorme aantrekkingskracht.

De Hells Angels - en hun geestverwanten als de Bandidos, de Mongols en de Outlaws - blijken werkelijk van alle illegale markten thuis. Lijvige politierapporten onderschrijven dit. Ondertussen wordt internationaal het ene chapter na de andere opgericht. Inmiddels telt Duitsland, na de VS, het grootste aantal motorgangs. En Nederland blijft niet achter.

Onderwereld op wielen is een ijzingwekkend boek dat je raakt als een klap met een motorketting. Olie en bloed sijpelen van de pagina's. Misdaadjournalist Gerlof Leistra voegde een exclusief hoofdstuk toe over de onstuitbare opkomst van de motorgangs en de dreigende motoroorlog in de Lage Landen.

Voormalig politieman Stefan Schubert (1970) schreef verschillende misdaadboeken die alle bestsellers werden. De internationale media doen, vanwege Schuberts grote kennis over de motorgangs, regelmatig een beroep op zijn deskundigheid.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
372
Laatste editie
01 april 2015
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089755506


Artikelen over Onderwereld op wielen

Slachtpartij motorclubs Texas
18 mei 2015 1 like
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €20,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Criminele bikers verliezen hun onschuld

door Tim van den Brink op 20-10-2015

Misdaadauteur Stefan Schubert heeft de huidige tijdgeest goed mee. Vrijwel niemand gelooft in de onschuld van motorrijders die er voor kiezen onder het embleem van de Hell's Angels te gaan toeren op een Harley Davidson. De schrijver somt een gitzwart beeld op van Amerikaanse en Europese motorliefhebbers die het oorspronkelijke, roemruchte vrijheidsdenken hebben ingeruild voor geweld, geld en...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic