Onschuld

17

Top25's 1

Addison is niet zoals alle anderen: iedereen die hem ziet verafschuwt hem en wil hem doden. Zo ook de verloskundige die hem ter wereld bracht. Alleen zijn moeder kan zijn aanblik enigszins verdragen; zij is zijn beschermengel. Totdat ze de hand aan zichzelf slaat en Addison er alleen voor staat. Hij vlucht weg en vindt een nieuw onderkomen diep in de grond onder een drukke stad. Alleen in het holst van de nacht waagt hij zich buiten de krochten van zijn schuilplaats, om eten en spullen te zoeken en om een glimp op te vangen van de prachtige wereld waar hij geen deel van uitmaakt.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Innocence
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Jan Mellema
Laatste editie
20 februari 2014
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
ISBN
9789024562909 , 9789024562916

Hebban recensie

    Anne Terwisscha Hebban Recensent

Eerder een verzameling ideeën dan een uitgewerkt verhaal

door Anne Terwisscha op 14-03-2014

Addison Goodheart wordt geboren als een gedrocht. Zijn moeder verbergt hem acht jaar lang voor de wereld, tot ook zij zijn aanblik niet meer kan verdragen. Ze stuurt hem weg en pleegt zelfmoord. Addison vlucht naar de grote stad en komt onder de hoede van een volwassen gedrocht, dat hij Vader noemt. Samen wonen ze jarenlang onder de stad, buiten het zicht van de mensen. Jaren later, als Vader al...


Lezersrecensies (1)

Losse eindjes

door: Jos Kunze 1 like
Jongeman die zich ondergronds verstopt houdt omdat iedereen die hem ziet op slag superagressief wordt en hem het liefst helemaal in elkaar wil timmeren. Heel langzaam komen we erachter: als je de jongeman aankijkt zie je in zijn ogen alle dingen die je gedurende je leven verkeerd hebt gedaan.
Op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic