Ontbijten met Socrates

0

Wie meende dat grote denkers alleen maar bezig zijn met grote kwesties zal opkijken van dit boek. Filosofie blijkt niet alleen relevant te zijn in de studeerkamer, maar ook in de keuken, op straat, op kantoor en zelfs in de slaapkamer!

Had u bijvoorbeeld gedacht dat Kant en Descartes iets te vertellen hebben over 's ochtends wakker worden, al of niet uitgeslapen? Popper en Habermas hebben een visie op het gedoe op kantoor, Lacan schreef over winkelen – net als (uiteraard) Marx. Machiavelli had het al over netwerken en Nietzsche richtte zijn denkkracht op het diner. Ruzie thuis? Raadpleeg Aristoteles of Plato. En om het dan weer goed te maken: Ovidius, Bataille en Lévi-Strauss schreven over seks. Zo geeft dit boek talloze voorbeelden van hoe grote denkers zich bogen over kleinere zaken des levens. Ontbijten met Socrates is een hoogst originele, speelse en toegankelijke kennismaking met filosofie.

Robert Rowland Smith is filosoof maar is niet blijven zitten in de ivoren toren, want na zijn academische loopbaan bij onder meer het All Souls College in Oxford en de London School of Economics werd hij een veelgevraagd management consultant. Hij schreef vakboeken over filosofie, literatuur en psychoanalyse, artikelen voor The Independent en is tevens betrokken bij de London School of Life van Alain de Botton.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Vertaald door
Jan Sitesma
Laatste editie
24 februari 2010
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
ISBN
9789049960230
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic