Ontdekkers van het eeuwige ijs

0

Het bedwingen van het ijs van de Noord- en Zuidpool is al eeuwenlang een van de grootste uitdagingen die de mensheid kent. Degenen die de uitdaging aannamen werden legendarisch, ongeacht of ze hun doel bereikten of faalden. De expedities naar deze onherbergzame oorden spreken nog altijd tot de verbeelding. Temperaturen van minus 50°C, windstoten met snelheden tot 200 km per uur, de gevaren van ijsbergen, pakijs en binnen enkele minuten bevroren ledematen. Maar ook de oneindige schoonheid en weidsheid van de poollandschappen, het hemellicht...
Dankzij reisjournalen en werken van expeditieschilders kon het thuisfront kennis nemen van de meest indrukwekkende poolavonturen. Op basis van zeer persoonlijke documenten – waarvan het merendeel nog niet eerder werd gepubliceerd – wordt in deze uitgave een beeld geschetst van 32 expedities naar het poolijs. Beginnend met Willem Barents in de 16de eeuw via Frederick William Beechey, John Ross, Ernest Shackleton en Robert F. Scott, tot aan recente ondernemingen zoals Operation Deep Freeze. In woord en beeld belicht de auteur de buitengewoon fascinerende wereld rond vijfhonderd jaar poolreizen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
06 november 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789057304842
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic