Ontgrendeld

,

0

In de Vlaamse gevangenissen verblijven personen met een verstandelijke handicap. Alhoewel zij niet veroordeeld zijn, maar wel geïnterneerd, zijn zij opgesloten in een voor hen totaal onaangepaste omgeving. Oorzaak hiervoor is het gebrek aan plaats en goede opvang buiten de gevangenis.
Het onderzoek verdiept zich in de persoon van de verstandelijk gehandicapte geïnterneerde met vragen als: Over hoevelen gaat het? Waar zitten ze? Waarom zijn ze geïnterneerd? Hoelang? Wat is hun toekomstperspectief? Welke zijn hun noden?
Deze vragen en vele andere moeten helpen hun positie te 'ontgrendelen' en hen een plaats te geven waar zorg en ondersteuning aangepast aan hun handicap kan worden verstrekt.
Centrum OBRA vzw uit Evergem werkt sinds 2001 met deze doelgroep in de gevangenis van Gent. Zij bieden zowel binnen als buiten de gevangenis activiteiten aan die bijdragen tot het vergroten van de kans op reïntegratie in de maatschappij, al dan niet in een beschermend milieu. Meer info is te vinden op www.obra.be.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
212
Laatste editie
24 juni 2005
Uitgeverij
Academia Press
ISBN
9789038207407

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic