Ontvoerd

76

Artikelen 1 Lijsten 1 Top25's 1

Hij kwam in beweging en graaide de bruine koffer van de band.
‘Dank u wel.’ Ze klopte hem dankbaar op zijn arm en nam de koffer over. Hij knikte. Ze moest eens weten… De vrouw trok een handvat omhoog en liep met de koffer achter zich aan naar de glazen deuren. Zijn koffer was bescheiden van afmeting. Hij had niet veel bij zich: een stapeltje ondergoed, drie spijkerbroeken, vier truien en twee shirts. Hij was niet van plan om lang te blijven. Het was incasseren en wegwezen. Het plan kon alleen slagen als hij het tot in de details voorbereidde en de voorbereiding slokte de meeste tijd op. Waarschijnlijk twee tot drie weken. Fouten kon hij zich niet permitteren.

Anouk heeft een geheim dat ze met niemand durft te delen. Ze leidt hierdoor een dubbelleven en verzint leugen na leugen, waardoor ze steeds dieper in de problemen komt. Als ze dan uiteindelijk de moed heeft om het haar ouders te vertellen, vindt ze geen begrip. Haar wereld stort in en ze wenst haar ouders het ergste toe. Maar daar krijgt ze snel spijt van als blijkt dat een onbekende het gezin binnendringt en geld eist voor een leven.

Verschenen in
Genre
Young Adult
Laatste editie
06 juli 2015
Uitgeverij
Manteau Jeugd
ISBN
9789000344000 , 9789460412882 , 9789022327814 , 9789460411298 , ...


Artikelen over Ontvoerd

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,50 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

door: jeroen sneyders 1 reactie 1 like
Ik vond het boek behoorlijk goed, ik hou van politieseries en vond de beschrijving van een achtervolging en de arrestatie heel goed. Het volgen van de namen van de mensen bij de politie vond ik wel wat moeilijker.

Recensie Ontvoerd

door: Mieke Piersma 1 like
Opnieuw een mooi jeugdboek van Vreeswijk. Heerlijk om te lezen, fijne schrijfstijl en een goede duidelijke verhaallijn. Ook toegankelijk voor de volwassenen en dat geld voor al haar boeken. Tot nu toe heb ik 3 van haar boeken gelezen en ze zijn mij niet tegengevallen. Ik ga er zeker meer van lezen.

Recensie Ontvoerd

door: Saskia Nobels 1 like
Wederom heb ik me gewaagd aan een jeugdboek, ik vind het heerlijk om ze te lezen. Dit was mijn eerste kennismaking met Helen Vreeswijk en die is zeker niet tegengevallen. Een zeer toegankelijk verhaal, ook voor volwassenen. Het mooie aan de boeken van Helen is dat ze op de waarheid gebaseerd zijn....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic