Ontworteld leven

4

Wij ondergaan als toeschouwer het verdriet en de wanhoop van de moeder. Ze worstelt met haar geloof nu ook een tweede kind haar is ontvallen.

Daarna kijken wij mee op de havezate 'De Daalhof' naar het leven van de bewoners op een stuk grond van 5912 hectare in de kop van Overijssel. Onder dit weerbarstige leven in dit waterrijke gebied groeit er een vriendschap tussen de twee zonen van het gezin. In hun jeugd zijn ze onafscheidelijk van elkaar, maar als ze ouder worden drijft de liefde voor het keukenmeisje hen uit elkaar. De jongste ontdekt zijn homoseksuele gevoelens, maar weet die moeilijk een plek te geven. De oudste is ruw, kort door de bocht en onverschillig, ook is hartstochtelijk verliefd. In een gewelddadige confrontatie brengt hij zijn broer om het leven en vlucht daarna naar Duitsland.

Opnieuw ontstaat een gewetensworsteling bij de moeder, als zij ontdekt dat uit de vrijpartijen van haar oudste zoon een prachtig blond meisje wordt geboren. Zij neemt een fantastisch besluit...

Een boek vol uiteenlopende emoties en hartstochten. En dat alles in een omgeving van veenstromen, gegraven grachten, meertjes, moeras en oerbos in het decor van de 17e eeuw.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
225
Laatste editie
02 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Heijink
ISBN
9789462540323

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Fragmenten worden samen een verhaal.

door: Marja Legius 1 like
Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw rondom Giethoorn waar de adellijke familie Sloet van het geslacht Renoy woont in het herenhuis De Daalhof. Vader Baldewijn en moeder Machteld en hun zonen Reynt en Arend. De jongens leren allebei de liefde ontdekken en de gevolgen daarvan zijn groot Het...

ontworteld leven

door: Eric Peters 1 like

Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw in de buurt van het plaatsje Giethoorn,waar de adelijke familie Sloet woont. De fam Sloet bestaat uit de vader Baldewijn moeder Machteld en de twee zonen Reynt en Arend Je maakt in de boek de ontwikkelingen mee van de twee zonen.
In het eerste...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic