Onverzettelijk Engeland

0

ONVERZETTELIJK ENGELAND
Ruim zestig jaar na dato blijft de Tweede Wereldoorlog onverminderd fascineren. De hoeveelheid samenhangende gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen 'slechts' zeven oorlogsjaren tart dan ook elk voorstellingsvermogen. In de helse maalstroom van een totale oorlog Kwam het tot een ongeëvenaarde inzet van mankracht, wapens, techniek en productiemiddelen, met alle verwoestende gevolgen van dien. Totaal was deze wereldoorlog ook vanwege de grenzeloze morele ontsporingen, waarvan de fabrieksmatige vernietigingskampen het zwartste dieptepunt vormen.
De boekenserie WOll in Woord & Beeld biedt een zorgvuldig samengesteld, compleet overzicht van de grootste militaire, ideologische en industriële krachtmeting uit de werldgeschiedenis. Rijk geïllustreerde artikelen worden afgewisseld met kernachtige portretten van hoofdrolspelers, behandeling van wapens en uniformen, chronologische overzichten, gegevensstaatjes, ooggetuigenverslagen, authentieke krantenpagina's en posters.
Groot-Brittannië leek in de zomer van 1940 tot de ondergang gedoemd. Na de verplettering van Frankrijk stond het roemrijke koninkrijk er alleen voor. De vertoonde Duitse superioriteit gaf alle reden tot diepe somberheid. Onder leiding van de grote inspirator Winston Churchill bleef het eiland echter onverzettelijk. Tijdens de Battle of Britain stortten jachtvliegers van de Royal Air Force zich onvermoeibaar op de numeriek veel sterkere Luftwaffe. Op zee was de Navy als vanouds onverslaanbaar, al brachten de verraderlijke U-Boote de koopvaardij gevaarlijk grote verliezen toe. In de woestijn van Noord-Afrika leed het landleger aanvankelijk nederlaag op nederlaag tegen Erwin Rommels Afrika Korps. Maar ook daar keerde het tij.
Verschenen in
Aantal pagina’s
72
Laatste editie
22 juni 2007
Uitgeverij
House of Knowledge.
ISBN
9789085103752

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic