Onze vorstin

0

De liefde voor het Oranjehuis is groot onder protestanten. Sinds Beatrix koningin is, lijkt die aanhankelijkheid alleen maar groter te zijn geworden. Dat komt naar voren uit de interviews van journalist Jan van Klinken met uiteenlopende vertegenwoordigers van de gereformeerde gezindte.

Veel indruk heeft haar geloofsbelijdenis bij haar inhuldiging als vorstin gemaakt. Haar allerdiepste wortels liggen in ons volkslied: "Mijn schild ende betrouwen zijt Gij 0 God, mijn Heer'!", zo verklaarde ze toen.
Bewogen en eerlijk maken bekende figuren als Bas van der Vlies, André Rouvoet, ds. J.J. van Eckeveld, Menno de Bruyne en Jeroen Snel de balans op.

Ook komen mensen aan het woord die op andere wijze raakvlakken hebben met het koningshuis in het algemeen of met Beatrix in het bijzonder. Dat kan zijn vanwege een gedenkwaardige ontmoeting, een (journalistieke) werkkring of intensieve contacten met het Hof.

Dat alles levert een veelkleurig palet op dat vanuit een eigen invalshoek bijdraagt aan ons beeld van Beatrix.

Jan van Klinken (1953) is sinds 2007 freelancejournalist. Daarvoor was hij ruim 30 jaar werkzaam bij de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
28 oktober 2011
Uitgeverij
Banier Bv, Uitgeverij De
ISBN
9789033630224
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic