Ooit komt het goed

0

De auteur
 
Albert-Fernand Haelemeersch werd in 1947 te Sint-Martens-Latem geboren.
Hij is cultuurrecensent en de auteur van ‘Verknocht aan het Land in de Leiebocht’ en ‘Sint-Martens-Latem, de Vijfde Generatie’.Daarnaast publiceerde hij talloze kunstmonografieën, essays, columns en dichtbundels.
Tot 1995 was hij freelancer bij diverse media. Datzelfde jaar startte hij een eigen (deels) satirische periodiek ‘De Loatemsche Kleppe’,een gratis opinieblad vaak in dialect verwoord. Nu als digitaal forum op www.leiestreek.com.
 
De inhoud:
 
‘Ooit komt het goed’ is een ’copy/paste' van verloren gewaande herinneringen die door psychotherapie terug werden gehaald. De neerslag ervan is een fictief verhaal uit het leven van Paul, een jonge man met ambitie en veel tegenslagen, die noodgedwongen en zeer tegen zijn zin in de ambtenarij belandt. Het hoofdpersonage is een samenvoeging van de karakters en belevenissen van diverse ambtenaren die de auteur leerde kennen en waarderen precies omdat zij ondanks alle pesterijen overeind bleven in deze toch wel onderschatte wereld van hiërarchie en macht.
Door het verweven van eigen ervaringen met deze van lotgenoten en de vele flashbacks kan de lezer moeilijk doorgronden wat fictie en wat werkelijkheid is. Precies dit element geeft het plakboek van cursiefjes een zekere draagkracht en nodigt uit tot lezen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
190
Laatste editie
05 oktober 2015
Uitgeverij
Stefaan Van Laere/Uitgeverij Partizaan
ISBN
9789492007285
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic