Ook dat was Antwerpen

0

Dit monumentale werk focust op de kleine man doorheen de geschiedenis van Antwerpen: armen, vondelingen, wezen, gehandicapten en andere hulpbehoevenden
De 'A' van het roemrijke Antwerpen is wijd en zijd bekend, maar hoe zit dat met de geschiedenis van de kleine man in de sinjorenstad? Het ogenschijnlijk zo glorierijke Antwerpen, wereldhaven en centrum van diamant, is immers ooit een stad van armen geweest. De klassieke Antwerpse stadsgeschiedenissen hebben zich vooral gericht op de politieke en kerkelijke aspecten van het verleden, en op de instellings- en kunstgeschiedenis. Ook dat was Antwerpen focust op het maatschappelijke gebeuren van de stad. Gustaaf Asaert bestudeert de plaats van de kleine man in de geschiedenis van Antwerpen: armen, vondelingen, wezen, gehandicapten en andere hulpbehoevenden. Hoe zag de armenzorg eruit in het ancien régime, tijdens de middeleeuwen en de nieuwe tijd? Hoe is ze geëvolueerd? Wat betekende arm zijn in die tijd? Wat waren de voorzieningen tegen kwalen als pest en cholera, en hoe gingen de instellingen van de stad Antwerpen om met armoede?
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
238
Laatste editie
23 november 2010
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020993073
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic