Oorlog. Bezetting. Bevrijding

Oorlog. Bezetting. Bevrijding

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

In dit boek maken historici van diverse universiteiten en onderzoeksinstellingen samen de balans op van de Tweede Wereldoorlog in België. Ze doen dat op een originele manier, want iedere auteur start zijn verhaal bij een opvallend stuk oorlogserfgoed. Vanuit diverse invalshoeken analyseren ze de woelige periode van het interbellum naar de oorlog en de invasie van het land. En van de bezetting naar de bevrijding en de herinnering aan het conflict.

Met een epiloog van internationaal gereputeerde historicus Richard Avery en geïllustreerd met bijzondere historische foto's.

Met bijdragen van: Mathieu Billa, Franky Bostyn, Jean Cardoen, Wannes Devos, Luc De Vos, Bruno De Wever, Manuel Duran, Anne Godfroid, Kevin Gony, Erik Janssen, Chantal Kesteloot, Pierre Lierneux, Dirk Luyten, Fabrice Maerten, Kris Quanten, Koen Palinckx, Natasja Peeters, Dimitri Roden, Laurence Schram, Peter Schrijvers, Sandrine Smets, Jean-Michel Sterkendries, Jan Van der Fraenen, Olivier van de Wilt, Lawrence Van Haecke, Sarah van Ruyskensvelde, Roel Vande Winkel, Christine Van Everbroeck, Piet Veldeman, Dave Warnier en Nico Wouters.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
03 mei 2019
ISBN
9789401455268 , 9789401459730
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 29,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie