Oorlogen en vredesmissies

, ,

0

In het overzichtswerk Oorlogen en vredesmissies. Ervaringen van Nederlandse veteranen 1940 - 2010 wordt de Nederlandse inzet tijdens de Tweede Wereldoorlog, de dekolonisatie van Nederlands-Indië en de deelname aan vredesmissies en militaire operaties op hoofdlijnen beschreven. Ook wordt de blik gericht op de positieve en negatieve gevolgen van deze ervaringen voor de ingezette militairen. De relatie tussen veteranen en de Nederlandse samenleving en hun terugblik op de militaire inzet zijn daarbij de centrale thema' s. Verspreid over het gehele boek vindt de lezer negenentwintig individuele getuigenissen van veteranen, verrijkt met authentiek beeldmateriaal zoals foto's, documenten, prenten en voorwerpen. Van de meidagen in 1940 tot de meest recente inzet in Afghanistan, een indrukwekkend overzicht van de meest recente militaire geschiedenis met bijna zeshonderd afbeeldingen.
Met een woord vooraf van de beschermheer van het Comité Nederlandse Veteranendag, Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
264
Laatste editie
15 februari 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Balans B.V.
ISBN
9789460032776

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic