Oorlogskind

1

Zoektocht naar waarheid. Loni Wolf is de dochter van een vrouw die meteen na de bevrijding in 1945 kaal werd geknipt vanwege een relatie met een Duitse soldaat, Lonis vader. Ze ontvlucht Nederland op haar achttiende en komt terecht in het leven in Zürich, waaruit ze wordt gered door een Zwitserse zakenman. Hij voert haar mee naar de beau monde aan het Meer van Lugano. Samen krijgen ze een zoon, die aan een progressieve spierziekte blijkt te lijden. Doordat Loni de verzorging, opvoeding én educatie van haar zoon Max geheel zelf ter hand neemt, krijgt ze in toenemende mate belangstelling voor het leven om haar heen. Na een dramatische gebeurtenis besluit Loni nog één keer terug te keren naar Nederland, waar ze op indringende wijze afscheid neemt van haar inmiddels hoogbejaarde moeder. Oorlogskind is het even eerlijke als confronterende verhaal van een vrouw die met het verleden en haar identiteit in het reine probeert te komen. In een monologue intérieur doet ze verslag van haar poging tot verzoening met het onvermijdelijke.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
07 oktober 2011
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084864 , 9789460920547 , 9789460231346
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Voldeed niet aan mijn verwachting

door: MarijeT 1 like
Een warrig boek, het duurde even voordat ik het perspectief doorhad. Het boek voldeed niet aan mijn verwachtingen (een verhaal over het leven van een dochter van een Nederlands meisje en een Duitse soldaat), onder meer omdat er alleen behoorlijk oppervlakkig werd verteld over het leven van de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic