Oostenwind, koningskind

0

Op een van de meest zuidelijke eilanden van de aarde wil een vrouw uit een noordelijke wereldstad dromen en fantasieën optekenen van mensen in afzondering. Hoe langer ze op het eiland verblijft, hoe zinlozer het onderzoek haar lijkt. Ze vraagt niets, ze schrijft niets op. Ze gaat met de mannen vissen, raapt mosselen met de vrouwen en zoekt met de kinderen goud. Maar op de meest onverwachte momenten komen met de poolwind dromen aangewaaid, angsten en verlangens die ze zelf als kind had in haar afgelegen geboortedorp. Er ontstaat een hartstochtelijke verhouding tussen haar en een man die op het eiland ook een vreemde is. Waar is híj naar op zoek, of waar is híj voor op de vlucht, wat vangt híj met zijn innerlijk en verleden aan?
De roman speelt op Chiloë, een eiland ten zuiden van het Chileense vasteland. Omslagillustratie: Patricia Israel 'Ulises sordo a las sirenas'.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
20 april 2010
Uitgeverij
Auteursdomein, Uitgeverij
ISBN
9789025424442 , 9789086410576
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic