Op denkles

2

Artikelen 1

In Op denkles beschrijft filosoof Sebastien Valkenberg hoe we ons kunnen wapenen tegen dooddoeners als 'Ieder heeft z'n eigen waarheid'. Een ergere anticlimax is tijdens discussies nauwelijks denkbaar. Holle kreten, pasklare ideeën en modieuze denkbeelden komen voort uit slordig denkwerk.

In Op denkles laat Valkenberg zien waar het misgaat en hoe we zulke uitglijders kunnen voorkomen. Daarbij put hij uit de filosofie: het 'scheermes van Ockham', het evidentiebeginsel, de naturalistische drogreden. 2500 jaar filosofie heeft een goed gevulde gereedschapskist opgeleverd.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
02 maart 2015
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
ISBN
9789026327889


Artikelen over Op denkles

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €21,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

‘Ik voel dat gewoon zo’

door Alex Hoogendoorn op 03-06-2015

Mensen hebben de eigenaardige gewoonte om zich ergens semi-kritisch over uit te laten zonder de kritiek te kunnen onderbouwen. Als je naar de argumentatie vraagt, krijg je vaak iets te horen als ‘Ik voel dat gewoon zo.’ of ‘Iedereen heeft zijn eigen waarheid.’ als almachtig argument waar vrijwel niets tegenin valt te brengen. Ze verloochenen daarmee dat zij met hun standpunt de bewijslast hebben....


Lezersrecensies (1)

Antibiotica tegen het verraad der feiten

door: Gijs Reudink 1 like

Filosoof Sebastien Valkenberg streeft een nobel doel na: afrekenen met 'fact free' filosofie, slordig redeneren en modieuze denkbeelden. De titel van zijn laatste boek Op denkles roept de verwachting op dat we de kwaliteit van ons denken zouden kunnen verbeteren aan de hand van de inzichten die hij...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic