Op reis in het scriptorium

23

Een oude man wordt volledig gedesoriënteerd wakker in een onbekende kamer. Hij herinnert zich niet wie hij is of hoe hij daar terechtgekomen is. Op het bureau liggen enkele spullen die hij bestudeert in de hoop aanwijzingen over zijn identiteit te vinden.
Al snel stelt hij vast dat hij opgesloten zit, en daarom begint de man maar te lezen in het manuscript dat hij op het bureau gevonden heeft. Het verhaal handelt over een gevangene en speelt zich af in een wereld die de man niet herkent. Toch lijkt het of het manuscript speciaal voor hem is achtergelaten, evenals een stapel foto’s. In de loop van de dag wordt hij bezocht door allerlei figuren die hem vaag bekend voorkomen, en die hem iets lijken te verwijten. Ze brengen hem allemaal een stukje van zijn verleden, maar bij lange na niet genoeg om de puzzel te voltooien.
Terwijl de man worstelt, klikt er een camera boven zijn hoofd. Iedere beweging wordt vastgelegd. Een microfoon neemt elk geluid op. Iemand volgt hem.
'Op reis in het scriptorium' is een klassieke Auster: bevreemdend en fascinerend, vol mysterieuze teksten en ongrijpbare identiteiten, een verborgen verleden en, ergens, een duistere kwelgeest. En toch verschilt het leven van meneer Blanco niet zoveel van het onze.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ton Heuvelmans
Laatste editie
10 oktober 2006
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029564359 , 9789079040056

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Op reis in het scriptorium

door: 1 like
En wederom weer een fantastisch en bijzonder verhaal van Auster. Keer op keer weet deze auteur mij te verrassen door de unieke elementen in zijn verhaal. Een tikkeltje vreemd of beklemmend is het misschien wel te noemen maar het is zó ontzettend aangenaam. Hij flikt het tot nu toe nog in ieder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic