Op trot voor God

0

Twintig portretten van uitzonderlijke Vlaamse missionarissen. Een nooit eerder gezien beeld van het missieleven en -werk.

Zij, Witte Zuster, behoedde duizenden Ethiopiërs voor blindheid. Hij, salesiaan, trotseerde de ondoordringbare Amazonejungle om de Shuar-indianen te bemoedigen. Zij, Zuster van de Jacht, gaf Indiase misbruikte kindslaafjes een toekomst. Hij, scheutist, trok in China de kaart van de interculturele dialoog, een opgave op het scherp van de snee.

Vanwaar kwam dat onstuimige vuur om te dienen? Voor welk ideaal braken deze mensen met comfort en familiale geborgenheid? Wat dreef hen? Een wenk van God? Zat het in hun wil, durf of genen?

De 'familie' van de Vlaamse missionarissen dunt uit. Met hun dood wordt een schat aan informatie begraven. BERNARD HENRY, bekend als stevig gedocumenteerd etnografisch verteller, interviewde daarom de meest gedreven Vlaamse missionarissen en missiezusters. Hun frappante 'memoires' geven samen met nooit eerder gepubliceerde foto's een unieke inkijk in hun 'vreemde' roeping, hun kleurrijke leven en buitengewone werk over heel de wereld.

Op trot voor God is een ontroerend biografisch 'reisboek' met spirituele avonturen van twintig zonderlinge Vlaamse missionarissen (m/v).

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
263
Laatste editie
19 april 2004
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058262530
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic