Op zoek naar God

0

Op zoek naar God, heet het nieuwe boek van Dominic Boot, scheikundige en filosoof. In zijn boek zoekt hij naar antwoorden op belangrijke vragen over het menselijk bestaan, het leven zelf en de betekenis van god in de maatschappij. Het boek is uitgegeven bij Totemboek en op aanvraag verkrijgbaar in elke boekhandel.
Een jonge man reist naar het zuiden om antwoorden te vinden op de grote vragen over het leven en de betekenis die mensen daaraan kunnen geven. Onderweg ontmoet hij een lerares die vertrouwd is met onder meer het boeddhisme.
Met haar gaat hij een diepgaande dialoog aan over het bestaan van god, de verantwoordelijkheid van de mens en, uiteindelijk, de evolutie van de geest.
In hun gesprekken halen zij filosofen en grote denkers aan, en vergelijken zij de leer van Jezus en Boeddha met elkaar.
Zeven deugden
Zij leert hem ook hoe hij met het beoefenen van de zeven deugden innerlijke rust kan vinden om tot nieuwe inzichten te komen. Zo leert hij dat hij allereerst in vrede met zichzelf moet leven.
Vanuit die nieuwe houding onderzoekt hij het idee van de 'god' die in ontwikkeling is en nog geboren moet worden, een geloof dat leven wekt, dat mensen leert verantwoordelijkheid voor hun eigen lot te aanvaarden. Zodat zij werkelijk kunnen samenwerken. Dat kan het begin zijn van een daadwerkelijk betere wereld. De jongen beseft dat de mens hiervoor op reis moet, en moet werken aan innerlijke groei.
De kiem van dit boek is gelegd toen Dominic Boot zestien was en uit de godsdienstles werd gestuurd omdat hij te veel vragen stelde. Het stimuleerde hem tot een eigen zoektocht naar de betekenis van God in de maatschappij. Voor het betoog in dit boek had de auteur intensief contact met onder meer Carel ter Linden, die ook het voorwoord schreef.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
232
Laatste editie
28 oktober 2014
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789491683145

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 23,75
Bestel het boek bij Blz. vanaf 23,75
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic