Operatie Eichmann

7

Spots 1
Adolf Eichmann was het brein achter de Endlösung, de uitroeiing van de joden in de Tweede Wereldoorlog. Zijn naam stond synoniem voor de wreedheid van de nazi’s. Na de oorlog was hij het meest gehate en meest gezochte nazikopstuk. Vijftien jaar lang wist hij aan zijn belagers te ontsnappen. Uiteindelijk vluchtte hij met zijn gezin naar Argentinië. In mei 1960 werd Eichmann daar tijdens een geheime operatie van de Mossad, de Israëlische geheime dienst, in de kraag gevat en naar Israël afgevoerd. Daar werd hij tijdens een geruchtmakende rechtszaak veroordeeld voor zijn oorlogsmisdaden.

In een adembenemend relaas doet Neal Bascomb minutieus uit de doeken hoe Eichmann na de oorlog overleefde, en hoe de net opgerichte Mossad deze meest gehate nazi op het spoor kwam. Meeslepend als een spannende detective, bloedstollend als een pakkende thriller.

Operatie Eichmann is gebaseerd op informatie uit het dagboek dat Eichmann bijhield over zijn vlucht en op nieuw onderzoek van pas onlangs vrijgegeven documenten.

‘Uitstekend gedocumenteerd […] Als dit boek je eenmaal gegrepen heeft, laat het je niet meer los.’
Publisher’s Weekly

‘Wat een spannend verhaal! Bascomb doet de kwestie-Eichmann veel uitvoeriger uit de doeken dan elk ander boek over dit onderwerp tot nu toe gedaan heeft.’
Washington Times

Neal Bascomb is onder meer auteur van het bekroonde boek Red Mutiny, het verhaal achter de mislukte revolutie van 1905 in tsaristisch Rusland. Als journalist werkte hij voor onder meer de New York Times.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
Sibilla Oskam
Laatste editie
10 oktober 2009
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
ISBN
9789049102531 , 9789000326365


Door lezers

Leesverslaving / Neal Bascomb - Operatie Eichmann
08 april 2017 2 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Jean-Paul Colin Hebban Recensent

De Meester van de Endlösung

door Jean-Paul Colin op 04-12-2009

Ik was slechts een trouw, fatsoenlijk, correct, ijverig en enthousiast lid van de SS en van het Reichssicherheitshauptamt, uitsluitend gedreven door idealistische gevoelens ten aanzien van het vaderland waar ik de eer had toe te behoren.

Wie denkt dat dit de woorden van een willekeurige SS'’er zijn, heeft het mis. Het is een citaat uit de memoires van een van de meest moordzuchtige nazi’'s die...


Lezersrecensies (1)

Non-fictie die leest als een thriller

door: veravb 1 like
Operatie Eichmann gaat over de zoektocht naar Eichmann en de manier om hem te pakken te krijgen. De organisatie om iemand in het buitenland te kidnappen, over de grens te brengen en dan voor het gerecht te brengen is immens. Hoe dikwijls moeten de mannen niet van identiteit veranderen om hun sporen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic