Operatie Exodus

1

In 1947 vertrokken het schip de Exodus met aan boord 4515 Joodse overlevenden van de Holocaust vanuit Marseille, ondanks een blokkade van de Britse marine, op weg naar Palestina. De reis verliep verre van vlekkeloos: Het schip werd onderschept en teruggestuurd naar Frankrijk, waarna de Joodse vluchtelingen in Duitsland (!) in de gevangenis belanden.

Het verhaal van de Exodus staat symbool voor de strijd die de overlevenden van de concentratiekampen moesten voeren om hun eigen staat te kunnen stichten. In een verhaal dat leest als een politieke thriller beschrijft Gordon Thomas de intriges, geheime onderhandelingen en (verbroken) beloften met hoofdrolspelers als David Ben-Gurion, Chaim Weizmann, Theodor Herzl, en Winston Churchill, die al op 6 juni 1943 gedetailleerde luchtfotos van Auschwitz via MI6 in zijn bezit had gekregen.

Gordon Thomas is bestsellerauteur van meer dan veertig boeken geschreven die wereldwijd zijn verschenen. Zijn recentste boeken Geheime oorlogen (Spectrum, 2009) en Operatie Mossad (Spectrum, 2010) zijn door pers en publiek enthousiast onthaald.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
12 april 2011
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789049107369 , 9789049106881

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic