Operatie Menora

1

In juli 1994 vliegt het belangrijkste joodse centrum in Buenos Aires de lucht in. Het onderzoek naar deze aanslag, de bloedigste in de Argentijnse geschiedenis, verzandt volkomen, totdat de Nederlandse onderzoeksjournalist Jonathan Hunter er zijn tanden in zet. Geholpen door de psychoanalytica Tamar ontdekt hij dat de inzet van de aanslag de menora was, de zevenarmige kandelaar uit de tempel in Jeruzalem. Jonathan komt erachter hoe de menora na veel omzwervingen in Argentinië is beland. Dankzij een excentrieke historicus ontdekt hij dat fanatici het machtige symbool willen gebruiken voor hun messianistische plannen. In een race tegen de tijd probeert hij een wereldbrand te voorkomen.
Deze thriller, gebaseerd op bekende en onbekende historische feiten, speelt zich af tegen de achtergrond van religieus en ideologisch fanatisme.

Thrillerdebuut van oud-correspondent

De pers over Verbijsterend China:

'Een schat aan informatie en kennis [...] voor lezers die zich eens goed in China willen verdiepen.' de Volkskrant

'Heldere introductie voor mensen die willen weten wat er achter de groeicijfers van China zit.' Trouw

'In Verbijsterend China onthoudt [...] Jan van der Putten zich terecht van een baldadige prognose.' Intermediair

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
17 september 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818428 , 9789046818435
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Niet bepaald de Nederlandse Umberto Eco

door: János Újházi 1 like
Wat hebben een aanslag op een joodse club in 1994 in Buenos Aires, de menora uit de tweede tempel, Marco Polo, Franco, Eichmann, Mengele, Priebke, de Amerikaanse regering, Nero en Titus, de CIA, NSA, Mossad, Evita Peron, de vrijmetselaars, Berlusconi, geschifte katholieken, de Borgia’s, de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic