Operatie Mossad

0

Niet eerder was iemand in staat een zo gefundeerd en tegelijkertijd onthutsend beeld van de Mossad te schetsen. Thomas kreeg als eerste de gelegenheid met functionarissen en voormalige medewerkers van de Israëlische geheime dienst te spreken.

In Operatie-Mossad geeft Gordon Thomas een onthullend beeld van s werelds meest geruchtmakende geheime dienst. De Mossad is een heel kleine, maar uiterst efficiënte veiligheidsdienst, die overal ter wereld een beroep kan doen op een fijnmazig netwerk van informanten en sympathisanten. De Mossad beperkt zich overigens niet tot de Arabische tegenstanders. De strijd tegen bepaalde vormen van internationale criminaliteit wordt niet geschuwd. In deze bijgewerkte versie word ook uitgebreid ingegaan op de bemoeienis van de Mossad bij het fatale ongeluk van de Britse prinses Diana en de ingewikkelde verstandhouding met de regering-Bush en diens strijd tegen het internationale terrorisme.

Opzienbarend zijn de uitgebreide, maar vaak uiterst ambivalente banden tussen de Mossad en westerse geheime diensten, waaronder met name de Amerikaanse CIA.

Letterlijk onmogelijk om dit boek neer te leggen.
The New York Times

Dit zijn verhalen vol met anecdotes, over de buitengewoon gewaagde operaties van de Israëlische geheime dienst [] Bevat veel sappig zo-te-verfilmen materiaal.
Kirkus Review

Gordon Thomas is toonaangevend specialist op het gebied van internationale geheime diensten en bestsellerauteur van meer dan 50 boeken. Er zijn meer dan 45 miljoen exemplaren van verkocht. Van zijn boeken werd een aantal succesvol verfilmd. Zijn nieuwste boek is Geheime oorlogen. Een onthullend beeld van honderd jaar Britse geheime dienst (2009).

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
31 mei 2011
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000300525 , 9789000300518
Bestel dit ebook vanaf  €6,79 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic