Operatie Raghadan

5

Wanneer de vriendin van zijn collega tijdens een dienstreis vermist raakt, gaat de geschorste politierechercheur Ruud Hoornstra op onderzoek uit. Hij volgt het spoor van de jonge vrouw via Praag naar Auschwitz, waar hij de aantrekkelijke Jeannette Jaspers leert kennen.

Zij wijkt vanaf dat moment niet meer van Hoornstra´s zijde. Maar is Jeannette wel de persoon voor wie zij zich uitgeeft? En welke belangen heeft zij? Voor Hoornstra wordt het steeds duidelijker, dat de vermiste vrouw op de hoogte was van iets wat zo groot en ingrijpend is dat het niet in de openbaarheid mag komen.

Hoornstra wordt steeds meer in het nauw gedreven, zeker nadat op hem een aanslag wordt gepleegd tijdens een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Birkenau. En als hij samen met Jeannette naar Beiroet en de Bekavallei vertrekt, komt Hoornstra er achter dat in het wereldje van geheime diensten en terroristen niets is wat het lijkt...

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
23 april 2004
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789022538081

Lees verder

Advertentie

Hebban recensie

    Eric Herni Boekverkoper

Tot op het eind van het verhaal zit je in spanning en pas op het laatst vallen de laatste stukjes op z’n plaats.

door Eric Herni op 09-05-2004

Ruim een jaar voor de aanslagen van 11 september 2001 waren zowel de Amerikaanse als een aantal andere inlichtingendiensten al op de hoogte van de plannen van Osama bin Laden. Hoewel de CIA en de FBI niet wisten wat de exacte doelen zouden zijn, waren ze al maanden van te voren bezig om de waarschijnlijk niet te verhinderen terreuraanslagen voor hun eigen belangen te gebruiken. Het gaf Amerika de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic