Opgebrand

0

Ik ontplof en schreeuw tegen een collega. Hij draait zich om en loopt weg, zonder één woord. Toch kan ik niet meer stoppen. “Ik ben die hele afdeling hier kotsbeu!” Ik sta op. Gewoon, rustig ademen en een kop koffie halen. Maar op weg naar de keuken groeit mijn woede nog aan. Keihard keil ik de kop tussen de rest van de vaat. Porselein breekt. De lade ligt vol scherven. Woest sla ik ze terug dicht. Nog meer gerinkel.

Op een dag stort Maarten De Gendt in op zijn werk. Hij krijgt een woede-uitbarsting gevolgd door een angstaanval en een lange huilbui. Het verdict van zijn huisarts is keihard: Maarten is opgebrand, hij heeft een burn-out en moet enkele maanden thuisblijven.

In Opgebrand doet hij verslag van hoe hij worstelt met zijn burn-out. Hij vertelt over zijn zoektocht naar rust, naar zichzelf, naar een manier om met het werk en het leven om te gaan. Zijn verhaal wordt aangevuld met getuigenissen van zijn vrouw, zijn collega’s en zijn baas. Vanuit die verschillende standpunten krijg je een eerlijk, confronterend en meeslepend boek over een brandend actueel thema!

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
14 juni 2014
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059085534
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic