Opgesloten in Shanghai

0

Een waar gebeurd verhaal. Anthonie Wurth (1967) is ondernemer en doet zaken in China en werkt in Nederland als bedrijfs-trainer. Samen met zijn vrouw Monique draagt hij de last van een eigen bedrijf en een druk gezin van drie jonge kinderen. Tijdens een van zijn businesstrips naar Australië en China wordt hij na aankomst in Shanghai ontvoerd door de Chinese autoriteiten op verdenking van het virus N1H1, de Mexicaanse griep. Hij ervaart aan den lijve wat het is om in Chinese quarantaine geplaatst te worden. Volledig beroofd van al zijn vrijheid beseft hij dat hij al veel eerder “gevangen” zat.

Biografie:
Anthonie Wurth (geboren op 26 mei 1967) behaalde na zijn Havo-diploma op zeer jonge leeftijd zijn HTS-diploma. Daarna legde hij zich volledig toe op zijn hobby: judo. Wurth wilde in die sport het allerhoogste niveau bereiken. Om zich voor te bereiden op het wedstrijdjudo ging hij als 18-jarige alleen naar Japan. In 1991 werd hij Europees kampioen en een jaar later, tijdens de Olympische Spelen in Barcelona, behoorde hij tot de beste judoka’s.

Gefascineerd door de discipline in de topsport, begon hij in 1993 zijn eigen consultancybedrijf. Van zijn hand verschenen vele teksten en werkboeken, die het bedrijfsleven voldoende inspiratie geven om de juiste weg naar de top te volgen. Na het behalen van zijn MBA-diploma (in 2002) vond Wurth dat het juiste moment was aangebroken om zijn tien jaar ervaring als consultant in het bedrijfsleven te vergelijken met tien jaar topsportervaring. Als beroepspresentator inspireerde hij sindsdien menig toehoorder met zijn prikkelende vergelijkingen.

Samen met zijn vrouw Monique draagt Anthonie Wurth de last van een eigen bedrijf en een druk gezin met drie jonge kinderen.

Aangetrokken door waargebeurde verhalen met een boodschap debuteerde hij in 2009 met Opgesloten in Shanghai. Tijdens een van zijn businesstrips naar Australië en China wordt hij, na aankomst in Shanghai, ontvoerd door de Chinese autoriteiten. Dit als verdachte van besmetting met het virus N1H1, de Mexicaanse griep. Wurth ervaart aan den lijve wat het is om in Chinese quarantaine geplaatst te worden. Volledig beroofd van al zijn vrijheid beseft de onfortuinlijke zakenman dat hij al veel eerder ‘gevangen’ zat.

Op de site www.opgesloteninshanghai.nl staan artikelen, films en interviews met de auteur Anthonie Wurth.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
104
Laatste editie
08 oktober 2009
Uitgeverij
Compaan Uitgevers
ISBN
9789490374020

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic