Orfeo

1

Orfeo
Het rumoer is oorverdovend. Sandro loopt de sc op en zingt. Toeschouwers gooien met rotzooi naar de balkons, maar geen tien tellen later wordt het doodstil. Zijn hart begint als een gek te bonzen. Waarom praten ze niet verder? Lieve Madonna, waarom staren ze hem zo aan?
Sandro de Luca is de ster van de Napolitaanse opera. Knap, hoffelijk en met een betoverende stem. Alle vrouwen zijn dol op hem, ook al is de castraatzanger natuurlijk geen te man. Maar als Fausto Lombardi op het toneel verschijnt, zit er voor Sandro niets anders op dan onder te duiken…
Ver weg van Napels trekt Sandro rond met een bont Frans theatergezelschap. Door zijn schitterende vertolking van de zingende markiezin zijn hun voorstellingen avond na avond uitverkocht. Van een rol als de vermaarde Orfeo kan Sandro enkel nog dromen. Fausto zit hen nog st eeds op de hielen… En dan is er Muse. Zal zij ooit van Sandro kunnen houden?
WENDY STROOBANT debuteert met dit prachtige historische verhaal. Ze duikt het levendige Franse en Italiaanse acteursmilieu van de 18de eeuw in en componeerde er deze fascinerende aria: een vlotte mix van excentrieke artiesten, verrassende liefdes, beklemmende sabotage en haast mythische achtervolgingen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
123
Laatste editie
29 september 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059082052
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic