Otchum leider van de roedel

1

Otchum was een jonge Laika die werd geboren bij het Bajkalmeer in Siberië. Hij behoorde tot de grootste sledehonden die ooit over de ijsvlakten van het hoge noorden hebben gerend. Otchum was de leider van de roedel die de slede van Nicolas Vanier trok. Samen hebben ze eerst heel Siberië doorkruist, daarna Lapland en tot slot het schiereiland Kola. Met Vanier, zijn vrouw en hun dochtertje van anderhalf heeft Otchum een jaar lang het spoor van Jack London door de Canadese Rocky Mountains gevolgd, tot in Alaska - een ware wereldreis over de eenzame ijsvlakten. In de bloei van zijn leven, op zesjarige leeftijd, stierf Otchum een tragische dood, vlak voordat hij begon aan de zwaarste tocht voor sledehonden. Dit boek vertelt vol tederheid en liefde zijn fantastische avontuur en verhaalt over de band tussen een man en zijn hond.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Laatste editie
03 januari 2000
ISBN
9783829039840
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Otchum leider van de roedel

door: Jetske Holtrop 1 like
Ik zal niet snel een reisverhaal lezen maar dit boek staat bij mij met stip op 1. Wat een geweldig en heerlijk boek om te lezen. Prachtig geïllustreerd met mooie foto's. Heb echt een traantje weg moeten pinken want helaas is de afloop van het boek niet goed.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic