Oud worden in de praktijk

,

3

Artikelen 1

Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl. En die leefstijl wordt gedicteerd door de omgeving. Door de mismatch tussen onze 'oude' genen - onze evolutionaire erfenis - en de moderne omgeving kunnen we geen weerstand bieden aan de voortdurende verleidingen om ons heen. Daarom helpt gebieden en verbieden niet. We moeten de omgeving het werk laten doen. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school of in de wijk maken we makkelijker gezondere keuzes, soms zelfs onbewust.

In Oud worden in de praktijk, het praktische vervolg op Oud worden zonder het te zijn, geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
22 september 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045029597


Artikelen over Oud worden in de praktijk

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Erg praktische gids voor een gezond leven.

door: Jan86 1 like
In het boek wordt een vergelijking gemaakt tussen ouderen in Ghana en ouderen in een westerse samenleving ( Nederland ). Uit de vergelijking komt dat we in het westen de kindersterfte en infectie ziekten sterk hebben terug gedrongen, maar dat we nog steeds erg veel ouderdoms-kwalen kennen. Volgens...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic