Oude uitdagingen, nieuwe kansen!

,

0

De plannen om in Vlaanderen twee Forensisch Psychiatrische Centra (FPC's) te openen zullen binnenkort gerealiseerd worden. Beide instellingen vormen een belangrijke schakel in de forensische zorgverlening en bieden nieuwe kansen voor de behandeling van geïnterneerden.

Dit boek bundelt de beschikbare basiskennis rond internering en de behandeling van geïnterneerden, alsook aangrijpingspunten voor de behandeling in de Forensisch Psychiatrische Centra.

Het boek is tot stand gekomen in het kader van het onderzoeksproject 'De behandeling van geïnterneerden in forensisch psychiatrische contexten. Een exploratief multi-method onderzoek naar effectieve behandelingsmodellen en voorwaarden ter implementatie in een forensisch psychiatrisch centrum, met aandacht voor specifieke doelgroepen' aan de faculteit Mens en Welzijn van de Hogeschool Gent in samenwerking met de Universiteit Gent (Vakgroep Strafrecht en Criminologie & Vakgroep Orthopedagogiek) en het Platform Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent vzw/Centrum OBRA vzw. Het werd gefinancierd door het Onderzoeksfonds van de Hogeschool Gent.

Het boek richt zich tot studenten, hulpverleners en andere geïnteresseerden in de forensische hulpverlening.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
140
Laatste editie
08 april 2013
Uitgeverij
Academia Press
ISBN
9789038220925
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic