Ouder worden, leven en leren

1

Goed ouder worden is een kunst. Diverse taken moeten door de betrokkenen worden opgenomen. Kansen en uitdagingen allerhande dienen zich aan. Er is het groeiende besef van de eindigheid van het menselijk bestaan.

In dit essay komen diverse aspecten van ouder worden ter sprake. Ze worden met de nodige realiteitszin benaderd, maar tegelijk in ontwikkelingsperspectief gezien.

De auteur heeft bij het uitwerken van zijn opvattingen gebruik gemaakt van drie soorten materiaal: 1) zijn eigen levenservaring en die van anderen, 2) de (vak)- literatuur over ouder worden en 3) de globale mensvisie die hij met de jaren ontwikkelde. Juist dat maakt dit boek zo bijzonder, naast de constante aandacht voor de hele mens en voor de verwevenheid van leven en leren. De tekst is geschreven voor een ruim publiek.

Dat wil zeggen: niet voor specialisten maar voor geïnteresseerden die bereid zijn een leesinspanning te doen. Die zijn talrijk zowel onder de ouderen als onder degenen die op een of andere wijze met ouderen te maken hebben: verwanten, vrijwilligers, professionele hulpverleners, beleidsverantwoordelijken.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
155
Laatste editie
19 september 2011
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044128208

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Boeiend verhaal met wijze lessen over ouder worden.

door: Jan86 1 like
Samenvatting: Het boek is opgebouwd uit 2 afzonderlijke delen. Het eerste deel beschrijft het mensbeeld van de schrijver en hoe hij aankijkt tegen de verschillende fasen in een mensenleven. Het tweede deel richt meer op het ouder worden. Hier worden zaken besproken als omgaan met wat zich...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic