Over De Pol

0

De Pol is mijn geboortedorp in de Kop van Overijssel tussen Steenwijk en Wolvega en tussen Willemsoord en de bossen van de Eese.

Het dorp heeft een bijzondere geschiedenis als joodse kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid in de periode 1820-1890. Hiervan is alleen de Joodse begraafplaats overgebleven.

Het huidige dorp is ruim 100 jaar geleden gevormd aan de zuidrand van dat Joodse dorp. We maken in het boek een wandeling van de ijstijden tot de huidige tijd in dit deel van de gemeente Steenwijkerland.

Het is een terugblik op onze jeugd een halve eeuw geleden met de geschiedenis van de streek en met de nostalgie van het kleine boerendorp.

Zo ontmoeten we de dorpstimmerman Jan de Vries, de kruideniers Appe Bron en Piet Janssen, bakker Abel Molebuur en stroper Hannes Grooters. Ook de vele bijnamen en bijzondere herinneringen passeren de revue, voor velen zeer herkenbaar!
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
82
Laatste editie
15 juli 2014
Uitgeverij
Mijnbestseller.nl
ISBN
9789461931863

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic