Over Eensteen en de diefstal van de kleur

1

"Dan doe ik het zelf!" Verfmeester Eensteen beent door de gangen naar het magazijn waar de pigmenten worden bewaard, en zwaait de deur met een ruk open.
Hij hapt naar adem. Zijn ogen puilen uit hun kassen. Op de vloer liggen omgevallen verfbussen. Diepblauwe verfvoetstappen voeren over de grijze tegelvloer naar het raam. Dat ligt aan gruzelementen. Totaal verbijsterd laat Eensteen zijn handen langs zijn lichaam vallen. Gisteren was alles er nog. Wie zou dit op zijn geweten kunnen hebben?
Sinds jaar en dag is Eensteen de verfmeester van Verffabriek De Gouden Steeg, een bijna honderdjarige fabriek, waar in de hoek een geheimzinnig, oeroud vat met verf staat. Op een dag krijgt Eensteen de mooiste, en tegelijk de meest onmogelijke, opdracht van zijn leven. Koning Kei wil voor zijn honderdste verjaardag het paleis laten schilderen in de kleur van de ogen van zijn vrouw. De klok tikt, over vier dagen moet alles klaar zijn. Maar de ogen van koningin Rivka zijn van een onmogelijk soort blauw! Eensteen en zijn jongste verfmengster Amber gaan samen de strijd aan met de kleur, en met de tijd...
Geschikt voor lezers van 8 - 108 jaar.
Een prachtig verzorgd boek, met goudfolie op voorzijde en rug. Voorzien van leeslint.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
36
Laatste editie
02 mei 2016
Uitgeverij
Concertobooks
ISBN
9789082308617

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Schitterend nieuw sprookje

door: TvanHelden 1 like
Toen ik het mooi geïllustreerde boek in de bibliotheek zag staan viel mij de naam "Eensteen' meteen op, het lijkt op Einstein en als je goed kijkt, lijkt Eensteen ook best wel op hem, met zijn verwarde haar en klein brilletje. Het boek gaat over een Koning, een Koningin met de mooiste blauwe...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic