Over gevestigden en buitenstaanders

, , , ,

0

Armoede en een moeilijke omgang met diversiteit verdelen de samenleving in gevestigden en buitenstaanders. Wie tot de groep van gevestigden behoort heeft ruime toegang tot de materiële middelen die nodig zijn voor een comfortabel leven. Hij of zij geniet ook een vanzelfsprekende maatschappelijke waardering en domineert de politieke besluitvorming. Buitenstaanders ontberen dit alles. De dynamiek tussen gevestigden en buitenstaanders is het scherpst zichtbaar in de stad. Centrum OASeS van de Universiteit Antwerpen doet al 25 jaar trendsettend onderzoek naar armoede, diversiteit en stedelijkheid.

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van OASeS presenteert dit boek een staalkaart van recent onderzoek van Centrum OASeS. Het boek bevat bijdragen over het activerings- en bijstandsbeleid, de problematiek van de schuldenlast, netwerken tussen hulpverleningsorganisaties, een structurele visie op armoede, solidariteit en diversiteit in een achtergestelde stadswijk, verenigingen en vestigingspatronen van migranten en hun positie in suburbane gemeenschappen, de verstatelijking en centralisatie van de integratiesector, stedelijk burgerschap en poëzie-activisme onder jongeren. Dit boek is een must voor wie kennis wil nemen van het nieuwste onderzoek naar armoede, diversiteit en stedelijkheid in Vlaanderen en geïnformeerd wil deelnemen aan het levendige maatschappelijke debat over deze thema’s.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
319
Laatste editie
01 januari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033498046 , 9789033498046 , 9789033498046 , 9789033498046 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,00
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic