Overhoop

Overhoop

2
Rank 820 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 1
Feelgood   Topics 0
Leo was verbouwereerd. 'Wie heb je allemaal op de hoogte gebracht en wat heb je ze precies verteld?' Hij sprak de vraag gemaakt vriendelijk uit, maar ik zag boosheid uit zijn ogen vlammen.
'Mijn familie en mijn vriendinnen. Ik heb precies verteld wat er is gebeurd. Dat jij wil scheiden. Dat jij bent vreemdgegaan. Dat jij niet meer verliefd bent op mij maar op die collega van jou,' reageerde ik rustig met gespeelde onverschilligheid in mijn stem.
'Waarom heb je dat niet eerst met mij overlegd?' Leo begon zijn stem te verheffen.
'Hoezo?' Zijn opmerking maakte me furieus. 'Ik heb toch precies de waarheid verteld? En hoezo overleggen? Heb jij overlegd of je vreemd kon gaan? Heb jij overlegd of we zouden gaan scheiden?'
Totaal onverwacht zet Leo een streep door een tot dan toe voor Lara prima huwelijk. Het is het begin van een emotioneel zware periode waarin ook herinneringen aan haar vroegere gezinssituatie boven komen. Leo ontpopt zich tot een kille en starre regelaar, die het absoluut niet over emoties wil hebben. En voor Lara draait het juist om die emoties, vooral als het de kinderen Tim en Saar betreft.
De eerste tijd is het buitengewoon moeilijk alle ballen in de lucht te houden, maar langzamerhand komt Lara tot de ontdekking dat er nu meer ruimte voor haarzelf ontstaat in haar eigen leven. En dan ziet ze ook, dat ze al heel lang geleden heeft geleerd om zichzelf weg te cijferen. Ze ontdekt haar ware zelf en ziet dan pas hoe sterk ze eigenlijk is.
Een vlot geschreven, voor velen herkenbaar verhaal.
Genre
Romantiek
Aantal pagina’s
169
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Laatste editie
01 april 2019
ISBN
9789463651301
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

roman over verwerking van een scheiding

door: Conny Schelvis 1 like
Annette van Ofwegen heeft met ” overhoop ” een roman geschreven over het verwerkingsproces wat bij een scheiding komt kijken. Over hoe een vrouw denkt haar leven voor elkaar te hebben wat plotseling totaal een andere wending krijgt als haar man op een zondagochtend de mededeling doet verliefd...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook