Overijsselse Historische Bijdragen 127e stuk 2012

0


Deze bundel geeft een zeer gevarieerd beeld van de geschiedenis van Overijssel, van het onderwijs in Kampen vanaf 1450 tot de ontwikkeling van de Hanzelijn die op 12 december 2012 officieel in gebruik wordt genomen, van de onenigheid tussen katholieke voormannen rond 1900 over de oprichting van een vakbond tot natuurbeheer in de tweede helft van de twintigste eeuw. De diversiteit wordt nog eens vergroot door een artikel over het kerkelijk verzet tegen het nationaalsocialisme en een bijdrage over de duiding van een tweetal 'pikante' vondsten in een uit de zeventiende eeuw daterende Zwolse beerput.
Inhoud: LYDIE VAN DIJK, Voorwoord PETER BAKKER, Onderwijzen zit humanisten in het bloed. Een onderzoek naar de invoed van het humanisme op de Latijnse school in Kampen ca. 1450-1550 MICHIEL STADMAN, De reformatie van het onderwijs in Kampen, 1581-1622 J.C. STRENG, Een intrigerend 'postuurtje'. Een literatuurqueeste in de vroegmoderne tijd naar de context van twee Zwolse dildo's WIM H. NIJHOF, Alphons Ariëns en Herman Schaepman, leerling en leraar, vriend en tegenstander JAN DIRK WASSENAAR, Ds. R. Bijlsma en het Lemeler Convent. Aspecten van het kerkelijke verzet nader belicht MICHIEL PURMER/HANS RENES, Het Eerder Achterbroek: zestig jaar landschapsbescherming MARIJN MOLEMA, De Hanzelijn: sporen tussen oud en nieuw land
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
27 oktober 2012
Uitgeverij
Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis
ISBN
9789087043254

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,00
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic