Overleven tussen vrouwen, bommen en applaus

0

Jonge kantoorbediende wordt in Oktober 1942 gevorderd voor oorlogsindustrie in Duitsland. Onderduiken blijkt problematisch. Hij vlucht uit het leger bij Berlijn en slaagt erin, na vervalsing van papieren, te worden opgenomen in een Hollands Variété-ensemble. Ondanks het voortdurende gevaar van ontdekking en niet-aflatende luchtaanvallen, reist het ensemble gedurende twee jaar theaters in Duitsland en Polen af. De hoofdpersoon krijgt onder andere te maken met straatrovers, gewapende dieven, een moord op een legerofficier, een aanslag op z'n leven en een touringcar-crash in Polen benevens de dood van een Pools jongetje. Hij raakt betrokken bij de vlucht van een Poolse verzetstrijdster en hulp bij de vlucht van een Duitser naar Zweden. Tussen het optreden in theaters en het ondergaan van aanhoudende bombardementen -ook tijdens de vele treinreizen- beleeft hij amoureuze avonturen met Duitse en Poolse jonge vrouwen. Kortom spanning, seks en romantiek in één boek, boeiend leesbaar samengebracht.

Recensies
Drs. Tim Peetoom schreef in zijn commentaar o.a.: Hier ligt een meesterwerk voor U. Het boek weet mij vanaf "In den vreemde" via "Het Theater"tot en met de " Prolongatie" als lezer te boeien. De natuurlijkheid van de inhoud, de zorgvuldige opbouw, de vaak treffende woordkeus en volzinnen, houden de spanning hoog. Dit boek is, naast prettig leesbaar en een spannend verhaal, bovenal geschiedkundig een meesterwerk en hoogst aanbevelenswaardig.

Prof. Ernst Bohlmeier, publicist en bedenker van de life-review methode, toonde zich sterk geïnteresseerd in de inhoud van het boek, als specimen van de opzet van zijn methode.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
552
Laatste editie
13 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Boekenbent
ISBN
9789462030886 , 9789085709602
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic